Hold intimområdet sundt

Døjer du også med irritation og kløe “dernede” og kan du have svært ved at snakke om det? Du er bestemt ikke alene – Vidste du at en rigtig stor del af danske kvinder har problemer og irritationer som følge af svamp i underlivet?

Hvad er svamp i underlivet?

Det er en helt naturlig del af kvindens underliv at have svampe og bakterier, men nogle gange kan det udvikle sig fra det naturlige miljø til en infektion. Kvindens skede har normalt en pH-værdi på 4.2, men hvis man bliver syg eller immunforsvaret svækkes, kan svampen udvikle sig. Svampen er ikke en kønssygdom og skal ikke behandles på samme måde.

Svamp i underlivet viser sig ved irritation, kløe, udflåd og rødme. Det er nemt at standse svampen igen. Med Canesten creme eller vaginalpiller kan man nemt gennemgå en behandling, der bringer underlivets miljø og pH-værdi tilbage til normal.

Sund hygiejne i underlivet

Alle vil gerne være sund og rask, og hertil hører en sund pleje af intimområdet. Er du lidt usikker på, hvordan du kan holde dit underliv sundt, så kommer her nogle gode råd.

  • Vask dig dagligt.
  • Brug kun intimsæbe til dit underliv.
  • Brug ikke andre sæber, da de kan ændre pH-værdien, skabe irritationer og give udslæt.
  • Mærk efter når du vasker dig: Det kan svært at se, hvordan der ser ud mellem benene, men hvis man mærker efter engang imellem, vil man lægge mærke til, hvis der er områder, der er ømme, hævede eller andet.
  • Hvis du barberer dit intimområde, så brug altid friske blade, da selv små mængder urenheder kan give irritationer.
  • Brug Canesten creme, hvis du oplever svamp i underlivet og følg brugsanvisningen nøje.
  • Kontakt egen læge, hvis du oplever ubehag i til underliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *